Bezienswaardigheden

Jaarlijks trekken duizenden toeristen naar de Costa Maresme, en niet alleen voor het lekkere eten en het heerlijke weer. Ook de vele steden in de omgeving met bijzondere bezienswaardigheden zorgen ervoor dat de Costa Maresme een populaire streek is in het noordoosten van Spanje.

Natuurlijk gaan de vakantiegangers een dagje of langer naar Barcelona, waar ze de Sagrada Familia bezoeken en andere bouwwerken van architect Gaudí. Maar de regio heeft nog veel meer te bieden in de vorm van cultuur, natuur, historie maar ook eten en drinken. En ook dat trekt steeds meer toeristen naar de plaatsen Mataro, Malgrat en Calella.
 

Bezoek aan Barcelona

Bij een vakantie aan de Costa Maresme mag een bezoek aan Barcelona niet ontbreken. Barcelona is een echte wereldstad met voor ieder wat wils. Wandel door de indrukwekkende straten, neem een kijkje bij Las Ramblas en bezoek de wereldberoemde bouwwerken van Gaudí.

Wanneer je alle werken van deze architect wil bezichtigen kun je met een tour mee. Deze rondleiding brengt je onder andere langs de Sagrada Familia, Park Güell, Casa Battló en La Pedrera. Er zijn diverse tours waarmee je verschillende creaties van Gaudí kunt bezoeken. Let wel op welke bezienswaardigheden er in de tour zitten, zodat je van te voren weet waar je allemaal heen gaat.
 

Andere hoogtepunten

Barcelona is meer dan Gaudí alleen en hoewel deze architect zijn stempel onlosmakelijk op de stad gedrukt heeft, zijn er ook andere bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo kun je door de Gotische wijk wandelen, hier kom je allerlei middeleeuwse gebouwen, kerken en andere pleinen tegen.

De meest indrukwekkende bezienswaardigheden zijn de kathedraal van Barcelona, overblijfselen uit de oude Romeinse stad Barcino en het museum over de geschiedenis van Barcelona: Museu d’Historia de la Ciutat.

Andere aanraders zijn Rambla de les Flors, waar je de meest prachtige bloemen uitgestald ziet staan en het Columbus Monument aan de promenade Las Ramblas.
 

Mataro en Burriac

In de kustplaats Mataro vind je niet alleen waterpark Illa Fantasia, maar ook diverse historische bezienswaardigheden zoals archeologische vondsten uit het Romeinse tijdperk. De overblijfselen komen van een typische Romeinse villa uit de 1e tot 1e eeuw na Christus.

Soortgelijke vondsten zijn ook te bewonderen in het stadje Burriac, in de vorm van een kasteel.

Een andere historische locatie in Mataro is de kathedraal van Mataro, Basilica Santa Maria. De binnenkant van deze basiliek is zeer indrukwekkend en zeker de moeite waard om te bezichtigen.

Ook het oude centrum van de stad is schitterend om doorheen te wandelen.
 

Ontdek het historische Girona

Ten noorden van Malgrat de Mar ligt de stad Girona. Hier vind je veel bezienswaardigheden in de vorm van gebouwen, stadsmuren en oude Arabische badhuizen die nog vrijwel geheel intact zijn.

De Kathedraal van Girona is een van de grootste publiekstrekkers van de stad. Deze kerk is het symbool van de stad en is dankzij de hoge ligging een centraal en herkenbaar punt.

De Joodse wijk in Girona is een sfeervolle wijk met veel kleine steegjes en mooie pleinen. Hier vind je onder andere het Agullana paleis, dat werd gebouwd in de 14e eeuw. Het Joods museum in de gelijknamige wijk is ook een absolute aanrader.

Natuurgebieden aan de Costa Maresme

Er zijn ook prachtige natuurgebieden aan de Costa Maresme zoals natuurpark Montnegre, dat vlak bij Mataro ligt. Hier kun je lange wandelingen maken door de groene omgeving met watervallen, prachtige paden en kabbelende rivieren.

Ook in de buurt van Barcelona vind je een groene omgeving buiten de stad Badalona, het park Serralada de Marina, waar je ook doorheen kunt hiken. Ook bij de andere plaatsen zijn veel natuurgebieden te vinden, onder andere bij Mataro en Malgrat de Mar.