Toerisme

Duizenden toeristen uit de hele wereld vertrekken elke zomer naar de Costa Maresme voor een heerlijke zonvakantie in het noordoosten van Spanje. De toeristen verspreiden zich over de gehele kuststreek en verblijven in verschillende badplaatsen.

Hoewel de Costa Maresme een van de minder bekende kuststreken is van Spanje, zijn er toch veel vakantiegangers die deze prachtige locatie hebben ontdekt. Vooral vakantiegangers die de stad Barcelona willen bezoeken tijdens hun reis kiezen Costa Maresme als verblijfsplaats.

Toeristen die naar Costa Maresme reizen komen vooral voor de rust en ontspanning, maar willen ook een dagje cultuur snuiven.
 

Populaire badplaatsen

Er zijn een aantal badplaatsen waar de meeste toeristen neerstrijken tijdens hun vakantie aan de Costa Maresme. Zo is Malgrat de Mar een van de meest populaire badplaatsen, gevolgd door Santa Susanna, Calella, Canet de Mar en Pineda de Mar.

De hotels in deze vijf kustplaatsjes stromen in de zomer vol met toeristen. De badplaatsen liggen allemaal bij de zee en vakantiegangers kunnen kiezen tussen zwembad of strand. Deze plaatsen zijn ook volledig ingericht op toerisme en je vindt hier dus veel restaurants en bars waar je zowel lokale als internationale gerechten kunt bestellen.
 

Veelbezochte plaatsen

Veel toeristen die een vakantie boeken aan de Costa Maresme gaan ook één of meerdere dagen naar wereldstad Barcelona. Afhankelijk van waar aan de Costa Maresme ze verblijven vertrekken ze met het openbaar vervoer of met een gehuurde auto naar de stad. Hier bezoeken vakantiegangers de bekendste bezienswaardigheden en genieten ze van de Catalaanse cultuur.

Mataro is een van de grotere steden langs de Costa Maresme en ook hier gaan toeristen graag langs voor een bezoek aan een van de musea of naar het waterpark Illa Fantasia.

Andere veelbezochte plaatsen zijn Girona, Tordera en het natuurpark Montseny voor een indrukwekkende wandeling.